• PolskiPolski
    • PolskiPolski
    • EnglishEnglish
    • DeutschDeutsch
    • TürkçeTürkçe
    • FrançaisFrançais
    • RomânăRomână
  • Nasza oferta
  • Salon sprzedaży
  • Wyposażenie
  • Wykonanie
  • Galeria
  • Zobacz wiecej
    • NOWOŚĆ Modern Line Trailer
    • Autobus Double Decker
    • Renowacja przyczep, pojazdów gastronomicznych
    • Citroen HY – Zabudowa na samochodzie
  • Katalogi
  • Wynajem przyczep
  • Serwis
  • Kontakt
  • Blog
  • Allegro
  • Autoline
  • Ebay
Producent przyczep gastronomicznych - BMgrupa
Przyczepy gastronomiczne
  • BMgrupa
  • »
  • Bez kategorii
  • »
  • Eko-trendy w mobilnej gastronomii

Eko-trendy w mobilnej gastronomii

2 maja 2018skaliy.denis@gmail.comBez kategoriiBrak komentarzy

BIZNES

 

 

Moda na bycie eko-przyjaznym przedsiębiorcą zjawiła się w Polsce stosunkowo niedawno, w porównaniu do innych europejskich krajów. Dbanie o ekologię, poza oczywistymi korzyściami, takimi jak zmniejszenie presji na środowisko lub gromadzenie oszczędności dzięki eko-innowacjom, może również pomóc nam zyskać przychylność konsumentów, którym los naszej planety nie jest obojętny. Prosta segregacja odpadów, wymiana talerzyków i sztućców na papierowe zamiast plastikowych, korzystanie z produktów od lokalnych firm, oszczędzanie wody i energii elektrycznej- to wszystko pomoże nam w prowadzeniu biznesu. Przedstawianie swojej marki jako tej przyjaznej środowisku może być też bardzo dobrą strategią marketingową.

 

 

KONSUMENT

Społeczeństwo, z każdym rokiem staje się coraz bardziej świadomym konsumentem, ciekawym nowych potraw oraz ich “zdrowszych” alternatyw. Stąd też zwiększa się liczba food-trucków, serwujących kuchnie wegetariańskie, wegańskie lub bezglutenowe, ale ponieważ ich liczba jest mniejsza niż oryginalnych burgerów, zapiekanek, frytek i kebabów, są one właśnie tymi poszukiwanymi przez fanów street food. Klienci szukają potraw i kombinacji smakowych, których nie byliby w stanie przygotować lub powtórzyć sami w domu. Oryginalne, dobrze dobrane przyprawy, świeże produkty, piękny wygląd potrawy, dużo wartości odżywczych i odpowiednia cena- to jest właśnie to czego oczekują w dzisiejszych czasach klienci food-trucków.

 

 

 

CO SERWOWAĆ?

Wszystko co kojarzy nam się ze zdrową kuchnią! Sałatki, koktajle, smoothie, zupy, ryby, chude mięso, kanapki na ciepło z ciemnego pieczywa… Jest mnóstwo możliwości! Dobrym pomysłem jest wprowadzenie dań zarówno wegańskich, jak i tych standardowych, aby zwiększyć grupę potencjalnych odbiorców.

Wiosna jest najlepszym momentem, aby wyruszyć naszym eko-przyjaznym food-truckiem na ulice, tak więc nie czekajcie i do dzieła!

skaliy.denis@gmail.com
Poprzedni wpis Jak food-trucki zdobyły swoją popularność? Następny wpis Imprezy masowe

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie wpisy

  • Food trucki w czasach pandemii. Jak karmić ludzi dobrze i bezpiecznie?
  • Wege food truck. Coraz więcej roślinożerców!
  • Lato z foodtruckowym jedzeniem. Pomysły na słoneczne dania w przyczepach gastronomicznych
  • Legalne parkowanie food trucka. Jak nie zapłacić mandatu?
  • (Nie)zwykła mobilna lodziarnia. Lody nie z tej ziemi!

Najnowsze komentarze

    Email
    Facebook
    Twitter
    YouTube

    Kontakt z nami

    86-050 Solec Kujawski, ul. Torunska 39F, POLAND
    tel.: +48 510 100 261 +52 387 16 99
    info@bmgrupa.pl

    biznesdowynajecia.pl

    Citroen HY
    Modern Line
    Citroen HY