• PolskiPolski
    • PolskiPolski
    • EnglishEnglish
    • DeutschDeutsch
    • TürkçeTürkçe
    • FrançaisFrançais
    • RomânăRomână
  • Nasza oferta
  • Salon sprzedaży
  • Wyposażenie
  • Wykonanie
  • Galeria
  • Zobacz wiecej
    • NOWOŚĆ Modern Line Trailer
    • Autobus Double Decker
    • Renowacja przyczep, pojazdów gastronomicznych
    • Citroen HY – Zabudowa na samochodzie
  • Katalogi
  • Wynajem przyczep
  • Serwis
  • Kontakt
  • Blog
  • Allegro
  • Autoline
  • Ebay
Producent przyczep gastronomicznych - BMgrupa
Przyczepy gastronomiczne
  • BMgrupa
  • »
  • Bez kategorii
  • »
  • Food truck w weselnym menu. Jedzenie z przyczepy gastro na przyjęciu weselnym

Food truck w weselnym menu. Jedzenie z przyczepy gastro na przyjęciu weselnym

13 marca 2020Michał SzyłkoBez kategoriiBrak komentarzy

Coraz więcej Par Młodych po prostu chce zaskoczyć swoich gości na weselu. Zależy im, aby ta uroczystość była inna, niż wszystkie. Z tego powodu szukają pomysłów, ale też możliwości urozmaicenia swojego przyjęcia. A jak wyglądałoby wesele, gdyby przed salą weselną stanęła przyczepa gastronomiczna ze streetowym jedzeniem? Food truck był już na niejednym weselu i bawił się świetnie, podobnie jak goście weselni.

Nie tylko swojski stół

Tradycyjne wesela wciąż są obecne w naszej kulturze, jednak już nie tak bardzo zaznaczają swoją wysoką pozycję, jak kilka i kilkanaście lat temu. Na obiad wówczas koniecznie musiał pojawić się rosół i kotlet schabowy, podczas gdy dzisiaj otrzymać możemy zupę krem i pieczoną rybę. W widocznym miejscu nie mogło zabraknąć wiejskiego stołu ze świeżymi mięsnymi przysmakami i czymś mocniejszym w drewnianych beczkach. Obecnie zastąpić go może food truck z azjatyckimi przekąskami lub wege hot-dogami w towarzystwie rzemieślniczych piw lub wybitnego w smaku prosecco. Skąd te zmiany? Przyczepy gastronomiczne są już wpisane w miejski klimat, spotkamy je nie tylko w dużych miastach, ale też w tych mniejszych. Ich właściciele udowadniają, że szybkie jedzenie nie musi być typowym niezdrowym fast foodem, chociaż takie food trucki cieszą się ogromną popularnością. Przyczepa gastronomiczna może serwować m.in. sałatki, wrapy warzywne, boxy z ryżem i kurczakiem, a także słodkie przekąski.

Food-truck

Przyczepa gastronomiczna na weselu (na sali i w plenerze)

Plenerowe wesela są hitem ostatnich sezonów i w ten klimat food trucki wpisują się idealnie. Tańce pod gołym niebem, stoły pod białym namiotem, pod którym znajdziemy świecące girlandy, nadające całości eleganckiej, ale wciąż swobodnej atmosfery. Czy nie kojarzy Ci się to z wakacyjnym odpoczynkiem nad jeziorem w środku miasta, na leżaku, z widokiem na zachodzące słońce, wśród przyjaciół i z dostępem do szybkiego, pysznego jedzenia, które serwowane jest w samochodzie gastronomicznym? Na weselu również możemy poczuć tą niezwykłą atmosferę.

Przyjęcie odbywa się tradycyjnie, na sali weselnej? Świetnie, zapewne przed budynkiem znajdzie się nieco miejsca dla przyczepy gastronomicznej, np. przed wejściem na salę, w ogrodzie nieco oddalonym od sali, w kameralnym zakątku lub po prostu przy parkingu. Food truck może stanąć praktycznie wszędzie i być ciekawą alternatywą dla jedzenia, pod którym uginają się stoły.

Jak to zorganizować?

Przede wszystkim należy ustalić menu. Jedzenie serwowane w food trucku należy również do niego zaliczyć. Jeżeli planowana jest taka atrakcja na weselu, to Młodzi mogą zrezygnować z kilku pozycji menu, jakie są proponowane przez salę. Dużo zależy od tego, co będzie można zjeść w przyczepie gastronomicznej. Jeżeli jest to coś na ciepło, np. dania kuchni meksykańskiej lub szybkie burgery, to dań gorących podawanych do stołu może być mniej. W food trucku zjemy przekąski? Zatem niech na stołach pojawi się ich mniej. W przypadku słodkości nie trzeba dodatkowo organizować słodkiego stołu.

Food truck dostaje coraz więcej zaproszeń na polskie wesela. Przyjmuje je z wielką ochotą, ponieważ to przecież świetna zabawa i okazja do nakarmienia mnóstwa pozytywnych ludzi. To zawsze dobry pomysł na atrakcję weselną, połączenie jedzenia z efektem zaskoczenia to sprawdzony sposób na zachwycenie najbardziej wymagających gości, których na weselu nie brakuje.

Michał Szyłko
Poprzedni wpis Food truck na rodzinnym pikniku Następny wpis Foodtruckowy marketing. Jak promować biznes na kółkach?

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie wpisy

  • Food trucki w czasach pandemii. Jak karmić ludzi dobrze i bezpiecznie?
  • Wege food truck. Coraz więcej roślinożerców!
  • Lato z foodtruckowym jedzeniem. Pomysły na słoneczne dania w przyczepach gastronomicznych
  • Legalne parkowanie food trucka. Jak nie zapłacić mandatu?
  • (Nie)zwykła mobilna lodziarnia. Lody nie z tej ziemi!

Najnowsze komentarze

    Email
    Facebook
    Twitter
    YouTube

    Kontakt z nami

    86-050 Solec Kujawski, ul. Torunska 39F, POLAND
    tel.: +48 510 100 261 +52 387 16 99
    info@bmgrupa.pl

    biznesdowynajecia.pl

    Modern Line
    Citroen HY
    Citroen HY