• PolskiPolski
    • PolskiPolski
    • EnglishEnglish
    • DeutschDeutsch
    • TürkçeTürkçe
    • FrançaisFrançais
    • RomânăRomână
  • Nasza oferta
  • Salon sprzedaży
  • Wyposażenie
  • Wykonanie
  • Galeria
  • Zobacz wiecej
    • NOWOŚĆ Modern Line Trailer
    • Autobus Double Decker
    • Renowacja przyczep, pojazdów gastronomicznych
    • Citroen HY – Zabudowa na samochodzie
  • Katalogi
  • Wynajem przyczep
  • Serwis
  • Kontakt
  • Blog
  • Allegro
  • Autoline
  • Ebay
Producent przyczep gastronomicznych - BMgrupa
Przyczepy gastronomiczne
  • BMgrupa
  • »
  • Bez kategorii
  • »
  • Lato z foodtruckowym jedzeniem. Pomysły na słoneczne dania w przyczepach gastronomicznych

Lato z foodtruckowym jedzeniem. Pomysły na słoneczne dania w przyczepach gastronomicznych

23 maja 2020Michał SzyłkoBez kategoriiBrak komentarzy

Jedzenie najlepiej smakuje w plenerze…i tego się trzymajmy! Nie bez powodu przyczepy gastronomiczne cieszą się tak dużym zainteresowaniem i ustawiają się do nich długie kolejki. Kiedy nadchodzą upalne dni i w powietrzu czuć już wakacyjny klimat, zmieniają się również nasze preferencje smakowe. Znacznie bardziej smakują nam grillowane szaszłyki niż gorące zupy, a zamiast ciastka wybieramy chętniej lody. Trzeba się wiec dostosować i zaserwować klientom to, co właśnie najbardziej sprzyja wychillowanej atmosferze.

Lody dla ochłody

Słońce w pełni, temperatura osiąga ekstremalnie wysokie wartości, potrzeba schłodzenia narasta. A co chłodzi najlepiej i jednocześnie wyśmienicie smakuje? Oczywiście, że lody, które można serwować w food trucku. Na lato poleca się mobilna lodziarnia, w której zafundujesz swoim klientom orzeźwiające sorbety oraz mleczne propozycje z dodatkiem wanilii, czekolady i owoców. Możesz zaopatrzyć się w maszynę do robienia lodów włoskich lub też mini maszynę do lodów naturalnych. Druga opcja jest doskonałym rozwiązaniem, jeżeli lody mają być tylko sezonowym dodatkiem do Twojej oferty. Mobilna lodziarnia na lato to zawsze dobry pomysł!

Wrzuć coś na ruszt

Z czym kojarzy się ogrodowa impreza i weekendowe spotkanie z przyjaciółki na zielonej trawce? Z grillem, zapachem dobrze przyprawionego mięsa. Wegetarianie z przyjemnością zamieniają je na świeże warzywa ze zdrowym dressingiem. Na grillu można przygotować praktycznie wszystko i zawsze znajdzie się grupa wygłodniałych grillowych smakoszy. Postaw więc w swojej przyczepie gastronomicznej na dania z rusztu. Obok dobrze wysmażonego steka z belgijskimi frytkami może pojawić się ryba i krewetki w miłym towarzystwie sałaty. Dla miłośników bardziej warzywnych smaków przygotuj grillowaną cukinię, bakłażana, paprykę i pieczarki. Ciekawą pozycją menu będą brzoskwinie z grilla, które podasz z ryżem jaśminowym.

Coś lekkiego

Latem każdy chce wyglądać i czuć się dobrze w swoim ciele. Przed wakacjami niejednokrotnie pojawia się myśl, aby trochę podkręcić swój metabolizm. Ponadto upały raczej nie sprzyjają napadom głodu, ale zawsze jest ochota na „coś”. W takim razie Twój samochód gastronomiczny niech wypełnią podpłomyki ze świeżymi warzywami, frytki warzywne z batatów i marchewki. Rozgrzewające zupy zastąp chłodnikami, które przyrządzisz z zielonego ogórka, buraka lub pomidorów. W ostatnim czasie pojawił się też trend na nieco inne tortille. Świetnie sprawdzają się z dodatkiem hummusu, warzywnych kotlecików oraz łososiem i krewetkami. Idealne propozycje na letni lunch.

Orzeźwienie w płynie

Latem więcej pijemy, częściej sięgamy po upłynnione posiłki, rezygnując tym w stałym stanie skupienia. Zatem musisz być przygotowany na gaszenie pragnienia swoich klientów. W letniej przyczepie gastronomicznej nie może zabraknąć cytrusowej lemoniady, którą przygotujesz z cytryny, pomarańczy i grejpfruta. Wszystko, co zimą pijemy gorące, latem uzupełniamy o dodatek lodu, czego dobrym przykładem jest herbata i kawa mrożona. Znacznie lepiej smakują też smoothie i owocowe koktajle z truskawkami, ananasem, malinami i mleczkiem kokosowym.

A jak Twoje letnie menu, już gotowe? Już czas na sezonową foodtuckową kartę!

Michał Szyłko
Poprzedni wpis Legalne parkowanie food trucka. Jak nie zapłacić mandatu? Następny wpis Wege food truck. Coraz więcej roślinożerców!

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie wpisy

  • Food trucki w czasach pandemii. Jak karmić ludzi dobrze i bezpiecznie?
  • Wege food truck. Coraz więcej roślinożerców!
  • Lato z foodtruckowym jedzeniem. Pomysły na słoneczne dania w przyczepach gastronomicznych
  • Legalne parkowanie food trucka. Jak nie zapłacić mandatu?
  • (Nie)zwykła mobilna lodziarnia. Lody nie z tej ziemi!

Najnowsze komentarze

    Email
    Facebook
    Twitter
    YouTube

    Kontakt z nami

    86-050 Solec Kujawski, ul. Torunska 39F, POLAND
    tel.: +48 510 100 261 +52 387 16 99
    info@bmgrupa.pl

    biznesdowynajecia.pl

    Citroen HY
    Citroen HY
    Modern Line