Jeszcze niedawno jedzenie na kółkach kojarzyło się z produktami typu fast food, niezdrowymi i nie najlepszej jakości oraz brakiem przestrzegania wymogów sanitarnych. Natomiast teraz food trucki i mobilne przyczepy gastronomiczne stały się popularne na całym świecie także w Polsce. Moda na food trucki przyszła do nas z USA a wraz z nią nowe trendy mobilnej gastronomii, zamiast kebaba i frytek można zjeść amerykańskie burgery z wyselekcjonowane wołowiny, fit burgery z rukolą, fit sałatki podawane na tysiące sposobów, białkowe koktajle, koktajle mocy i zielone oczyszczające. Nie brakuje też słodkości naturalnych lodów przyrządzanych z najlepszych składników: jeżyny, borówki, prawdziwa czekolada, ale także szpinak, pomarańcza czy imbir,
Zaczęto wprowadzać coraz to bardziej wyszukane i oryginalne dania i smaki, a te wymagają ogromnej pracy i zaangażowania. Wyszukane smaki oznaczają świeże produkty, poszukiwania i codzienne dostawy.
Ze względu na wciąż rosnącą konkurencję wszyscy dokładają wszelkich starań, by serwować jak najlepsze jedzenie, nie można dopuścić do tego, aby klienci trafili do kogoś innego.
Pośród konceptów mobilnej gastronomii możemy znaleźć każdy rodzaj kuchni ze wszystkich stron świata. : przyczepy do sprzedaży piwa, przyczepy gastronomiczne do kebaba, grill bary, coffe bar, mobilnelodziarnie.pl, ale także jedzenie wegetariańskie, koncepty wegańske, zarównież prosto z Ameryki żeberka, BBQ, kręcone frytki, czy burrito i burgery, chińszczyzna oraz przyczepy do sprzedaży frytek belgijskich,
Znajdziemy również bardzo zdrowe, świeże, pełne witamin wszelkiego rodzaju koktajle warzywno-owocowe, sałatki, dania rybne, owoce morza, czy też mobilne suhi bary.
Wybór jest ogromny i każdy znajdzie coś dla siebie:)
ten ogrom kuchni z całego świata pamiętajcie zawsze na food truck Festiwalach smaków :)