• PolskiPolski
    • PolskiPolski
    • EnglishEnglish
    • DeutschDeutsch
    • TürkçeTürkçe
    • FrançaisFrançais
    • RomânăRomână
  • Nasza oferta
  • Salon sprzedaży
  • Wyposażenie
  • Wykonanie
  • Galeria
  • Zobacz wiecej
    • Modern Line Trailer
    • Autobus Double Decker
    • Renowacja przyczep, pojazdów gastronomicznych
    • Citroen HY – Zabudowa na samochodzie
  • Katalogi
  • Wynajem przyczep
  • Serwis
  • Kontakt
  • Blog
  • Allegro
  • Autoline
  • Ebay
Producent przyczep gastronomicznych - BMgrupa
Przyczepy gastronomiczne
  • BMgrupa
  • »
  • Bez kategorii
  • »
  • (Nie)zwykła mobilna lodziarnia. Lody nie z tej ziemi!

(Nie)zwykła mobilna lodziarnia. Lody nie z tej ziemi!

19 maja 2020Michał SzyłkoBez kategorii

Latem lody jemy nawet kilkakrotnie razy częściej, niż o innych porach roku. Sprzyjają temu upały i słońce. Coraz częściej możemy obserwować ciekawe lodowe propozycje, które zaskakują formą, smakiem i propozycją podania. Lody mogą być atrakcją i to nie tylko dla najmłodszych, którzy potrafią bić rekordy w ilości zjedzonych porcji. Mobilna lodziarnia nie musi być budką z kręconymi lodami, a prawdziwą magiczną przyczepą, w której powstają niezwykłe smakołyki. Jak zaskoczyć klientów lodowymi czarami? Co możesz im zaserwować, aby smakowało i cieszyło oczy?

Lody tajskie wciąż na czasie

Pomimo, że są już z nami od kilku sezonów, wciąż nie możemy się nadziwić, jak oni to robią. Postaw więc na mobilną lodziarnię z lodami tajskimi, które powstają na oczach klientów. To taki mały artystyczny pokaz, który kończy się nie tylko brawami, ale też zyskiem w kieszeni. Najpierw trzeba przygotować masę z bazy sorbetowej, mlecznej lub kokosowej. O składnikach niech zdecyduje klient i ma wkład w przygotowywany dla niego deser. Bazę mieszamy ze składnikami, po czym rozsmarowujemy na specjalnej maszynie o płaskiej powierzchni i teraz zaczyna się prawdziwa magia.  Zmrożone lody się kroi i roluje, aż powstają efektowne rożki umieszczone w kubeczku. Mobilna lodziarnia prawie jak z Tajlandii wymaga jeszcze kilku dekoracji, które przeniosą lodożerców w egzotyczny klimat.

Lody warzywne, czyli zielone zmrożone

Coraz więcej ludzi decyduje się na wegetarianizm, podobnie jak jest coraz większa grupa osób, które zwracają uwagę na zdrowe żywienie. Wszystko, co z warzyw, jest dla nich idealną propozycją jedzenia. A gdyby tak przygotować lody z warzyw? To nasza kolejna propozycja lodowego biznesu, czyli warzywna mobilna lodziarnia. Tak naprawdę bardzo dużo warzyw nadaje się do zmrożenia. Wspaniale smakować będzie marchewka, burak, pietruszka, dynia, a nawet kalafior…oczywiście w doborowym towarzystwie. Marchewka świetnie rozumie się z bananem, burak lubi się z leśnymi owocami, kalafior znalazł sobie kompana w brzoskwini, pietruszka tworzy zgrany duet z truskawką, a dynia łączy się idealnie z mleczkiem kokosowym. Wydaje się nieprawdopodobne, a jednak warzywne lody smakują naprawdę wybornie.

Lody z laboratorium

Coś dla chemików i fanów eksperymentów. Nie będziemy Wam fundować lekcji chemii, ale jeżeli jest Ci z nią chociaż trochę po drodze, to na pewno spodoba Ci się pomysł lodów powstałych przy użyciu ciekłego azotu. Podobnie jak lody tajskie, również te lody są tworzone przy udziale klienta. To on decyduje, czy bazą dla nich będzie mleko sojowe, jogurt, mleko czy woda. Ponadto wybiera składniki, z których powstaje unikalna lodowa propozycja. Wszystko zaś zamienia się w lód dzięki ciekłemu azotowi. Jeżeli planujesz taką molekularną mobilną lodziarnię, musisz liczyć się z koniecznością zakupu specjalistycznego sprzętu. Dla tak spektakularnego efektu warto jednak nieco bardziej się postarać.

Zwykłe gałkowe, klasyczne świderki, w kubeczku i na patyku…to lody, które można zjeść praktycznie wszędzie. Twoje niech będą wyjątkowe tak bardzo, że przyciągną tłumy nie tylko z najbliższej okolicy.

Michał Szyłko
Poprzedni wpis Mobilny biznes. Nie tylko food trucki! Pomysły na sprzedaż w przyczepie gastronomicznej Następny wpis Legalne parkowanie food trucka. Jak nie zapłacić mandatu?

Ostatnie wpisy

  • Food trucki w czasach pandemii. Jak karmić ludzi dobrze i bezpiecznie?
  • Wege food truck. Coraz więcej roślinożerców!
  • Lato z foodtruckowym jedzeniem. Pomysły na słoneczne dania w przyczepach gastronomicznych
  • Legalne parkowanie food trucka. Jak nie zapłacić mandatu?
  • (Nie)zwykła mobilna lodziarnia. Lody nie z tej ziemi!

Najnowsze komentarze

    Email
    Facebook
    Twitter
    YouTube

    Kontakt z nami

    86-050 Solec Kujawski, ul. Toruńska 39F, POLAND
    tel.: +48 510 100 261 +52 387 16 99
    info@bmgrupa.pl

    biznesdowynajecia.pl

    Citroen HY
    Modern Line
    Citroen HY