• PolskiPolski
    • PolskiPolski
    • EnglishEnglish
    • DeutschDeutsch
    • TürkçeTürkçe
    • FrançaisFrançais
    • RomânăRomână
  • Nasza oferta
  • Salon sprzedaży
  • Wyposażenie
  • Wykonanie
  • Galeria
  • Zobacz wiecej
    • NOWOŚĆ Modern Line Trailer
    • Autobus Double Decker
    • Renowacja przyczep, pojazdów gastronomicznych
    • Citroen HY – Zabudowa na samochodzie
  • Katalogi
  • Wynajem przyczep
  • Serwis
  • Kontakt
  • Blog
  • Allegro
  • Autoline
  • Ebay
Producent przyczep gastronomicznych - BMgrupa
Przyczepy gastronomiczne
  • BMgrupa
  • »
  • Bez kategorii
  • »
  • Food truck na rodzinnym pikniku

Food truck na rodzinnym pikniku

6 marca 2020Michał SzyłkoBez kategoriiBrak komentarzy

Wiosenne lub letnie słońce, mnóstwo pozytywnej energii, swobodna atmosfera, radość, uśmiech, ale też dużo atrakcji, tak powinien wyglądać każdy rodzinny piknik. Organizują go władze miasta, a także prywatni inwestorzy. Jest to też jedna z form integracji pracowników w mniejszych i większych przedsiębiorstwach. Uczestnikom należy zapewnić atrakcje, jak również dobre jedzenie, bez którego trudno sobie wyobrazić świetną zabawę. Przyczepy gastronomiczne to najlepsze rozwiązanie na „catering” na świeżym powietrzu. Trzeba jednak pomyśleć o dużych i małych spragnionych miłośnikach dobrego jedzenia.

Coś konkretnego

Pikniki rodzinne zazwyczaj trwają cały dzień, a przynajmniej kilka godzin, można w tym czasie porządnie zgłodnieć. Streetfoodowe jedzenie na pewno zaspokoi pragnienie każdego poszukiwacza dobrych smaków i konkretnego jedzenia. Aby poskromić głód, przyda się samochód gastronomiczny z mięsnymi pozycjami w menu. Ogromną popularnością cieszą się burgery z soczystą i świeżą wołowiną. Niezawodna w każdych okolicznościach jest też pizza, która w food trucku może być podawana na kawałki. Azjatycka i turecka kuchnia wciąż jest na czasie, poza tym zachwyca smakami nie tylko mięsożerców, ale też wege maniaków, którzy mogą smakować alternatywne dla mięsa falafele w towarzystwie warzyw. Jeżeli chcesz zaspokoić najbardziej wrażliwe i wymagające podniebienia, wybierz samochód gastronomiczny z owocami morza, które mogą być podawane w formie boxów z ryżem i warzywami lub też tortilli, zawijane w pszenne placki.

Słodkości nie tylko dla najmłodszych

Skoro mamy piknik rodzinny, to na pewno nie zabraknie na nim dzieci, które na odległość wyczują słodkie przekąski i nie powstrzymają się przed spróbowaniem przynajmniej kilku z nich. Na takim pikniku koniecznie muszą pojawić się słodkie propozycje. Może być to np. mobilna lodziarnia, gdzie serwowane będą klasyczne lody włoskie lub naturalne w formie gałek. Doskonale sprawdzą się też owoce w czekoladzie i coraz bardziej popularne w naszym kraju hiszpańskie churros, po które sięgają nie tylko maluchy. Wyśmienicie smakują z cukrem pudrem lub kremem orzechowym. Dorośli zapewne szukać będą słodkich wypieków, wśród których mogą pojawić się bułki z owocami, ciasta i babeczki.

Przekąski na szybko

Coś na mały głód również będzie dobrym pomysłem. Samochody gastronomiczne z belgijskimi frytkami z dużą ilością różnych sosów to strzał w dziesiątkę. Nie zapominajmy o osobach liczących kalorie, które zdecydowanie chętniej zaspokoją swoje pragnienie świeżą sałatką. Wśród przekąskowych propozycji może pojawić się też food truck z pieczonymi kasztanami lub warzywami czy nachosami jako alternatywa dla tradycyjnych frytek .

Na popitkę

Skoro jest ciepło, to na pewno uczestnikom imprezy będzie chciało się pić, o czym nie należy zapominać, koncentrując się jedynie na jedzeniu. Do wspomnianych już słodkości warto jest zapewnić kawę i herbatę, a do tego idealnie sprawdza się rower gastronomiczny, który będzie dodatkową atrakcją dla dzieci. Do promocji zdrowego stylu życia warto wykorzystać food truck z koktajlami, świeżo wyciskanymi sokami, smoothie i przygotowywaną na bieżąco lemoniadą.
Oczywiście nie musisz swojego pikniku rodzinnego zamieniać w zjazd food trucków, jednak ich obecność na takiej plenerowej imprezie na pewno uszczęśliwi wszystkich uczestników. Będzie to świetna okazja do spróbowania czegoś nowego. Nie od dzisiaj też wiadomo, że jedzenie integruje, a to przecież masz na celu, prawda?

Michał Szyłko
Poprzedni wpis Uwolnij kreatywność! Jak zaprojektować własną przyczepę? Następny wpis Food truck w weselnym menu. Jedzenie z przyczepy gastro na przyjęciu weselnym

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie wpisy

  • Food trucki w czasach pandemii. Jak karmić ludzi dobrze i bezpiecznie?
  • Wege food truck. Coraz więcej roślinożerców!
  • Lato z foodtruckowym jedzeniem. Pomysły na słoneczne dania w przyczepach gastronomicznych
  • Legalne parkowanie food trucka. Jak nie zapłacić mandatu?
  • (Nie)zwykła mobilna lodziarnia. Lody nie z tej ziemi!

Najnowsze komentarze

    Email
    Facebook
    Twitter
    YouTube

    Kontakt z nami

    86-050 Solec Kujawski, ul. Torunska 39F, POLAND
    tel.: +48 510 100 261 +52 387 16 99
    info@bmgrupa.pl

    biznesdowynajecia.pl

    Citroen HY
    Modern Line
    Citroen HY