Wiosna, Wiosna, a może to już lato… a zatem robi się coraz cieplej, sezon zbliża się wielkimi krokami i niedługo miasta i wakacyjne kurorty wypełnią się ludźmi cieszącymi się dniami wolnymi, wakacjami i urlopami. Już teraz zaczynają się imprezy plenerowe wszelkiego rodzaju koncerty, pikniki, wydarzenia sportowe, festyny i festiwale. Z tego powodu nie jeden skosztuje różnego rodzaju smakołyków z mobilnej kuchni na kółkach. Przyczepy gastronomiczne oraz Food trucki, cieszą się coraz większą popularnością również w Polsce. Festiwale food trucków, pikniki rodzinne to świetny pomysł na spędzenie czasu wolnego z paczką znajomych czy w gronie rodziny.
Do serwowania potraw najlepiej posłużą przyczepy gastronomiczne i specjalne zabudowy na pojazdach wyposażone w najlepsze urządzenia gastronomiczne, Wysokiej jakości , grille gazowe, frytownice, woki, urządzenia chłodnicze, lady i witryny oraz bary sałatkowe. W tak wyposażonej mobilnej kuchni każdy kucharz zadowoli, nawet najbardziej wymagającego smakosza.
Jedną z największych zalet „samochodów restauracji” jest to, że mogą podążać za klientem. Nie musimy się martwić o złą lokalizację, wysoki czynsz dzierżawny, ponieważ w przypadku słabej miejscówki zawsze możemy zmienić miejsce nie martwiąc się o to , że zamroziliśmy kapitał w lokalu. Przyczepy gastronomiczne są wielką szansą na dotarcie do nowych obszarów działania i nowych klientów. Dla właścicieli mobilnych punktów wpływa to bezpośrednio na zwiększenie dochodów.